dissabte, 10 d’octubre del 2009

Comencem pels parcs

Suposo que el fet de ser pare ha motivat que la meva primera queixa sigui sobre els parcs de Sant Boi. Veient l'estat dels parcs per infants del poble només puc extreure'n dues conclusions: o els senyors responsables d'urbanisme no tenen fills o no viuen a Sant Boi. Probablement si tenen fills i viuen a Sant Boi deuen tenir-los ja granadets per que la situació actual dels parcs és lamentable. Senyors de la vila! han vist mai un parc per a infants com deu mana? És clar que no! Però es pot saber que és això que tenim per a que els nostres fills juguin? O més ben dit s'embrutin, s'omplin de pedres, burilles de cigarreta i deixalles de tot tipus i estiguin en constant risc de prendre mal. Posaré un exemple, potser per què és el que tinc més a prop de casa: el "nou" parc de la plaça del mercat vell. Després d'uns mesos de les ja inseparables obres i d'una tensa espera per veure com quedaria finalment el "nou" parc que l'ajuntament ens va prometre estaria dedicat al públic més petit, els "ràpids" operaris van aixecar el teló i tatxan! ¿? Tots vàrem quedar bocabadats, oohh!!! Però, què és el que ha canviat, ens preguntàvem tots. Ningú no entenia res. Les mateixes pedres i sorra que amb la pluja ho deixen tot fet un fàstic, els mateixos gronxadors rovellats, el "majestuós drac" que posa en perill els nens i nenes equilibristes, els mateixos mosquits tigres que ens xuclen la sang, les mateixes baranes irreglamentàries. Caram! quin canvi, ah! espera! han posat un nou tobogan, però ja està en un estat deplorable degut al suport on està ubicat, la terra, les pedres i la pols. Necessito que algú m'expliqui el què s'ha fet en aquesta porqueria de parc! Era una fabulosa oportunitat per deixar-lo com deu mana però no, els diners van anar cap a una altra banda (o butxaca) i ens hem tornat a quedar com sempre. Us deixo amb parell de fotos d'un dels molts parcs que hi ha a Sabadell. Aquest està ubicat a la plaça de l'ajuntament i realment és una delícia anar-hi. Equipat amb lavabos per a nens, nenes i minusvàlids, terra sintètic, papereres, net, original i carregat d'espais on els nens juguen sense perill. No crec que ningú li pugui demanar més a un parc. Si teniu canalla us aconsello de portar-los un dia només per poder comparar. Ja em direu.


A continuació dues estampes del parc del mercat vell: un cavall fet pols i rovellat amb una placa metàlica mig descargolada preparada per clavar-se en algun nen i un gronxador fabulós sense gronxadors. Una manera com una altra d'estalviar en temps de crisi. Queda ben clar que per l'ajuntament són despeses no prioritàries.

1 comentari:

  1. A més a més de tot el que comentes, també cal afegir que l`Ajuntament tanca la clau de pas de l`aigua de les fonts dels parcs de Sant Boi, sobretot dels parcs del barri Marianao.
    També voldría saber on dimonis compren el mobiliari infantil, perque compren el menys adient pels nens: tobogans amb separació de l`escala de mes de 30 cm, gronxadors futuristes, per no parlar del vallat de les sorreres i la pésima qualitat de la sorra, que es mes aviat terra que sorra :(
    Per la nostra part, sempre anem fora de Sant Boi per anar al parc, per ejemple el Parc de Can Mercarder, Parc de Torreblanca etc.

    ResponElimina

 
Locations of visitors to this page